snow.dog Creative Commons License 2016.10.08 0 0 697

Szia!

A térképfrissítésről én írtam. Ha nem saját magad veszed meg a frissítést (szervizben, vagy a neten a térképgyártótól), akkor természetesen már a szürke zónába tévedsz. Van egy netes fórum, ahol vásárlói csoportokat hoznak létre. A tagok közösen vásárolják meg az új térképcsomagot. Akkor vágnak bele, ha a frissítés ára fejenként 10 EUR alá esik. Ilyenkor egyvalaki összegyűjti a pénzt, és a többiek nevében is megvásárolja a térképcsomagot. Természetesen neki legális lesz, hiszen a teljes árat kifizeti, még számlát is kap a nevére. Gondolom neki ez benne a buli. :)

A többiek már csak nem legális módon tudnak frissíteni. Ugyanis ehhez szükség van egy kódra (ezt az eredeti vásárló megkapja a térképgyártótól, de csak egyedül ő tudja használni, mert a kocsijának az alvázszámából generálják). A többiek egy kódgenerátor segítségével tudják maguknak előállítani. A művelet ezen része szerintem már nem legális. Ha megvan a kód, akkor már csak be kell tenni a pendrive-ot a kocsi egyik USB aljzatába, és kezdődhet a frissítés. Röviden ennyi. Mivel szerintem a dolog második fele nem legális, ezért ennél többet erről nem kívánok írni.

Előzmény: Inafi Zinaf (696)