"A Nyomás utána!* a hihetőnek szánt, de a sulykot sokszor mégis elvető és a végén már öniróniába hajló Roger Moore-féle James Bond-filmek paródiája, ebbe tökéletesen passzolnak K1 marhaságai."
Hasonló ehhez még a Terence Hill és Ernest Borgnine által közösen forgatott Szuperzsaru c. film is: ebben ha a K1 bomba éppenséggel nem is, de más képtelenségek bőséggel szerepelnek! <--(Kiugrik a villamosszékből és áttöri a falat, "feltámad" a "vízbe fulladt" őrmester, az óriás léggömb tetején hasalnak ezer méter magasan, estükben átfúrják a Földet és a Föld átellenes félgömbjére kerülnek át!!, stb. ...). Pedig csak nagyon ki akartak deríteni valamit... .
A (11112)-ben olyan filmekről írtam, ahol a forgatókönyvíró a hihetetlenséget magával a hihetetlenség szándékos kinevettetésével ellenpontozza, ill. még azzal is, hogy a hihető és a hihetetlen részletek aránya a hihetőek javára van elbillentve. Például az hogy egy bűnügyet ki akarnak deríteni, az teljesen hihető elem, és a két nyomozót itt elejétől végéig a nyomozni akarás motiválja, még akkor is, ha közben még a korrupciógyanús rendőrfőnökükkel is szembe kell menniük!!
A (11111)-ben viszont olyan elejétől végéig hihetetlen filmre hoztam fel példát, amit nemcsak maguk a hihetetlen események, hanem a különböző történelmi korok összekeverése és a Földünkön sohasem létezett rémfigurák ábrázolása tesz nemcsak hihetetlenné, de egyúttal teljességgel hiteltelenné is!! Emellett ez a film nem szól másról, csak egymás értelmetlen elpusztításáról!
Ugyanitt ennek ellenpontozásaként összehasonlítottam egy látszatra hasonló kategóriájú, de az előzővel szemben teljesen hihető és akár hitelesnek is felfogható történelmi kalandfilmet, amelyben az események láncolata logikusan egymásból következő jellegű, az indítékok, a közbülső lépések, és végül a végkövetkezmények is a helyükön vannak, és a filmnek megvan a maga komoly tanulsága is. És emellett még szórakoztató, történelmi ismeretterjesztő, és az igazságosságot szem előtt tartó, jóra nevelő és tanító(!), igazi kedvenc film is. Egyszóval olyan film, amelynek valódi értéke(!!!) van.