beteg62 Creative Commons License 2016.09.27 0 1 24923

Üdv.szno112!

Köszi a részletes ismertetőt amit leírtál itt. Az a véleményem, hogy ahány cronbeteg annyi féle külömböző a córtörténet 

mindannyijunknál.Ezért nehéz sokszor orvosoknak is dönteni, hogy mikor milyen kezelés melett döntsenek. 

1 éve amikor legutóbbi virtuális colonocópián/hasi CT/-n voltam, ott radiológus nekem őszintén kifelytette véleményét.

Több éves tapasztalatai alapján mondta nekem, hogy műtétet esetemben ameddig csak lehet kerüljem el. Mert látja, hogy akit műteni kell azoknál szinte kivétel nélkül elindul egy folyamat és jönnek sorban előbb utóbb a további műtétek. Mivel ez is egy autoimun betegség, ezért nagyon kényes dolog az orvos számára is. Gasztrós orvos álltalában ameddig csak lehet nem is javasolja a műtétet hacsak nem jelentkezik valami rosszindulatú folyamat a bélrendszerben. Egy sebész az tuti műtét melett dönt, mert szerinte ami vissza térően begyullad, szűkületet okoz azt el kell távolítani. De a sorozatos műtétek rendesen megviselik az embert, ahogy látom hasonló betegtársaimnál is.  Nagyon lényeges a kitartás ebben a betegségben.

Nekem is mint írtam vastagbélnél van szűkület. A polipképződés is szinte állandóan visszatér. Ezeket el szokták lézeresen távolítani.  Állapotom az állandóan ilyen pengeélen van. Vannak időszakaim amikor szinte el is felejtem bategségem és teljes emberként tudom élni a napjaim. De vannak időszakok mint most közelmultban voltam, hogy padlón vagyok.

De innen megpróbálok megtenni mindent csak, hogy felálljak. Én szinte laborvizsgálat nélkül megérzemm , hogy mennyi lehet CRP-m sűlyedésem, Vas,   Ilyenkor étvágy csökken, súly is esik pár kg-ot.

3 éve volt colonoscópiám legutóbb. De rendesen megkínoztak szűkület miatt. Nehezen ment át az eszköz. Ezért volt tavaly virtuális colonoscópiám. Akkor szűkületen kívül egyébb rosszindulatú elváltozásra utaló dolgot nem mutattak ki.  Nem tudom mi lesz a vége de küzdök ameddig csak erőm van. 

Már multkor hívtam is dokit, hogy valami most nincs rendeben mert étvágy az rosz és görcsölget is időnként rendesen. meg fogytam is persze megint 3-4 kg-t. De most megint megfordult szerencsére jó irányba a dolog. fogyás megált és közérzetem étvágy is rendeződött. Görcsök is megszüntek.  Hát nálam most ez van.   Várom hasonló betegtársaim véleményét. 

Tapasztalatok átadásával segítsünk egymásnak. Mi a véleményetek a Varga féle gomba szedéséről.? Gastroanaxot szedem már 5 éve lassan. Én hiszek benne ezért napi 1 kapszulát szedek belőle.