607_2.2i
2016.09.25
|
|
0 0
7897
|
Sziasztok!
Érdeklődnék van valakinek tapasztalata az üzemanyag érzékenységgel kapcsolatban? Van egy Peugeot 607-esem, 2.2 benzinesem 2004-es. Olyat produkál, hogy az autó indítás után elkezdi a kocsi szekrényt rángatni pár mp-ig, aztán megszűnik. De ez is változó, mert van mikor semmi gond, valamikor meg előjön egy-egy indítás után. Az alpajárat az stabil, a fordulat nem ugrál , mikor a jelenség fennáll. Gondoltam megpróbálok valamit, az autót teletankoltam a MOL kút EVO NEO üzemanyagával. Lekopofogom fél tankig egyáltalán nem volt ilyen baj vele. Majd egyszer ismét eljátszotta, majd miután kifogyóban volt a tank elmentem tankolni a LukOil-hoz tankolni bele. Rá következő indításkor megint kicsit rendszeresebbnek éreztem. Kb 5 indításból 3-szor mindig rángatózott.
Elképzelhető, hogy az autó nem tolerál bizonyos naftákat, vagy ez valami alkatrész halálnak előjele lehet? Üzemanyagszűrőre gondoltam, de az úgy tudom, ha teljesen tömődve van, leáll az autó. Az sem akarom eltitkolni, hogy az autó átesett még nyár elején egy vezérlés + vízpumpa cserén. A jelenség furcsa mód előtte soha nem állt fennt.
Esetleg van valakinek valami ötlete, tippje? |
|