Ettől megbízhatóak, kiforrottak. Amikor megvettem az Ergust és elkezdtem utánanézni a neten, hogy mihez is jutottam, én is csodálkoztam, hogy 8-10 éve jött ki a típus. Először fura is volt, azt éreztem, hogy egy elavult gépet vetem. Aztán ahogy beleástam magam, számomra is kiderült, hogy ez a profik ismérve :-)
Évekig tesztelgetik, fejlesztik, mielőtt piacra dobják. Ha valami problémád, kérdésed van, akkor van ember a forgalmazónál, a gyártónál, aki tud válaszolni, segíteni. Még most is őrzöm a levelezést, amit az olasz gyár fejlesztőmérnökével váltottam, amikor a pedált építettem. Tök jó fejek voltak, sokat segítettek. Na ezt próbáld elérni egy kínai típusnál. A BLM-hez még a forgalmazók sem kaptak gyári technikai támogatást, hiába van saját szervizük, nincs szervizdokumentáció. Állítólag egy ember javítja az országban, az sem a importőr alkalmazottja. Egy profi márkánál nincs kecmec. Ha netán kifekszik a gép, jön a futár, hozza a cseregépet, mert a termelés nem állhat meg, majd javítás után vissza a sajátot.
Ettől ipari kategóriás egy gép, nem csak a paraméterei alapján. Legyünk őszinték az elmúlt 10-15 évben semmi forradalmi találmány nem volt ebben a műfajban. Vannak már ilyen öreg inverterek, digitális, szinergikus rendszerek is. Semmi nem indokolja a negyedévi modellfrissítést. Puszta marketing. A következmenyényeit meg látjuk, tapasztaljuk.