Sziasztok!
Decemberben szeretnénk menni hárman Izlandra, pontosabban 18-tól 21-ig. Tudom, hogy 3 nap alatt semmit nem tudunk majd szinte megnézni és azt is, hogy december nem a legjobb választás, de olcsók a jegyek (fejenként 40.000 Ft), olcsóbbak a szállások, kevesebb a turista is, na meg hátha látunk sarkifényt :), és tavaszig már nem is lenne türelmem várni.
Szóval a repülőjegy, mint a legegyszerűbb része a dolognak már csak a foglalásra vár. A Skyscanner nevű oldalon néztem, ahol már lehet szállást és autókölcsönzést is foglalni. A szállás része az nem tűnik bonyolultnak, gondolom nagyjából ugyanaz a menete, mint bárhol máshol.
Viszont az autókölcsönzés résznél kicsit fennakadtam. Decemberben vajon mennyire szükséges a 4x4-es autó? Egyelőre még nincs konkrét útvonalterv, de nyilván a tapasztaltabbak tudják, hogy mit lehet beiktatni a 2 egésznapos programba és mit lehet megközelíteni a főbb utakon, ahova nem kell a 4x4.
A másik, hogy a Skyscanneren talált egyik autókölcsönzős oldalon láttam, hogy maximum 600km-t lehet megtenni az autóval. Ez reális? Mi van, ha túllépem? Keveslem egy kicsit.
Illetve olyat is olvastam ott, hogy kell lennie egy hitelkártyán akár 3000€-nak is, biztosítékként. És ha nincs, akkor nem is tudunk sehol autót bérelni? Tehát ez mindenhol így van?
Egyelőre ezeken akadtam el, ami az utazást illeti. Nyilván lesznek még kérdéseim addig, de mivel autó nélkül gondolom szinte teljesen lehetetlen az izlandi kirándulás, így ez elég égető probléma.. :)
Ja, és valahol azt olvastam, hogy decemberben 20 napon van eső, ez igaz? Nem sok esélyünk lesz akkor a sarkifényre, vagy egyáltalán tiszta égboltra?
Köszönöm előre is a válaszokat. :)