jamesz64 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7688

Sziasztok!

A héten új munkatársat kaptam, bemutatom nektek is. A neve IWELD 250 IGBT.  Karosszéria javításra is használnám. Szapulni nem illik egyből az új munkatársat,  de sajnos több rosszat tudok róla mondani mint jót.

Ezért kezdem inkább a jókkal : elvileg magyar gyártmány, jó megjelenés, igényesen összerakott berendezés, digitális kijelzők!, 4 görgős hajtómű, huzal befűző gomb, induktivitás állítási lehetőség, könnyen gurul, szépen, jól hegeszt / 1mm felett/.

Rosszak : Egy rohadt nagy batár, a kijelzők csak hegesztés közben mutatnak / inkább ne is lennének/, ventilátora már bekapcsoláskor teljes fordulattal, nagy zajjal forog, a potméterek alatt ott a mértékegység még is numerikus skálát kaptak 0-tól 10-ig, MIG módban nem tud 50 amper alá menni, a hozzá adott kábelek  MMA és a test kábel rövidek és kis keresztmetszetűek a test csipesz is gyenge.

Amihez hasonlítottam egy 34! éves TRAKIS 3fázisú trafós gép, amiben a huzaltolás megszűnt működni /de meg lesz az még javítva/.

A TRAKIS 34 éve megy csendben ventilátor nélkül, mérete kb csak kétharmada az újnak és súlyra is könnyebb, ja és  hegeszt 50 Amper alatt 0,6 huzallal is.

A FŐNÖK vásárolta megkérdezésem nélkül, mondom neki egy "ALUFLUXAL jobban jártunk volna," erre Ő   "a kereskedő barátja mondta neki,hogy ez a gép egy nagyon jó gép."

Hát igen mondom én a kereskedőnek az a jó amit éppen el kell adni.

Nem is tudom az árát de igazából a vásárlását sem javasolnám senkinek.

Nem tudtam képeket feltenni  /nem hagyta a fórum/, majd pótolom.