Falusi1
2016.09.14
|
|
0 0
342
|
Nekem a fehérborhoz sima úszófedeles tartályom van. A zajos erjedés után még vagy két hétig is hagyni szoktam, csak utána zárom le parafinnal. A tartály fedele ( nem légmentesen záró), az úszófedéllel együtt persze rajta van. Mivel látom, hogy "veterán" vagy biztos tudni fogod mikor nem mozog már egyáltalán a bor és mehet a parafin.
A parafinnal az idén egyébként megjártam, mert borfejtésnél nem voltam elég éber és a borszivattyút nem kapcsoltam ki időben. A következmény az lett, hogy a szivattyú a végén felkapta a parafint és szinte porlasztva belenyomta a másik tároló edénybe. Apró cseppekben úgy kicsapódott az üvegballon falán, hogy ott is maradt, a fizika törvényszerűségének ellentmondva. A bor pedig olyan zavaros lett, hogy ismét át kellett fejteni és deríteni. Mire mindezzel végeztem a bor részben elvesztette aromáját. |
Előzmény: syntaxerror (339)
|
|