Matee86 Creative Commons License 2016.09.07 0 0 3552

SZia!

Az út számozása sem mindig egyértelmű. Itt arra gondolok, hogy vannak helyek,ahol a 3 számjegyű út betonos, de van, ahol még az 1-es út is földes .. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet rajta menni egy egyszerű kétkerék meghajtású autóval!

Amiket Te írtál és én ott voltam ... 

Haifoss - kétkerekessel ne próbálj meg bemenni, maximum a kis vendéglőig. Ott már ki is van téve a 4x4es kis matrica, és tapasztalatból mondom, hogy 2x2-es autóval elég valószínű, hogy félúton valahol megakadsz! Olyan szűk az út, hogy megfordulni sem tudsz, és van ahol jó félméteres szintkülönbségek vannak az úton ... Szóval ide ne. Ha lerakod az autót a kis házikónál, onnan egy jó 6-7 km séta, ami azért elég hosszú, viszont a Haifoss csodálatos látvány! De ha sétáltok, az elég sok idő!

Hengifoss - Sima betonos út ha a 931-es úton a tó keleti oldalán mentek.

Dettifoss - Mi ide sajnos nem jutottunk be, mert mint azt a 864-es út bevezetésénél, az úton keresztben álló terepjárós Ranger úrtól megtudtuk, a folyó éppen úgy döntött, hogy keresztül megy az úton, szóval nem lehet bemenni. :) Máshol már olvastam ,hogy a 862-es utat megcsinálták, elvileg a másik oldalról már jobb körülmények között lehet bejutni, de ezt sajnos nem tudom megerősíteni. 

Myvatn - tó - sima liba :)

Skagafjördur környéke - Hvitserkur - mi itt körbekocsikáztuk a fjordokat, de volt időnk. Földes út, de jó minőségű, simán járható. A különbség max annyi lehet, hogy egy 4x4es autóval gyorsabban tudsz haladni, de nem szükségszerű.

Hraunfossar - Ha jól emlékszem az 518as őt végig betonos, szóval az nem gond .. 

Persze mindez erősen változhat az időjárás hatására! Ha olyan az idő, vagy úgy ítélitek meg, akkor inkább ne menjetek be, nem ér meg annyit semmi, hogy veszélybe kerüljetek! 

Legyen jó utatok és szép időtök!

Üdv: Máté

Előzmény: p_agica (3548)