beteg62
2016.09.06
|
|
0 0
24920
|
Üdvözlök minden hasonló betegtársam!
54 éves férfi vasatagbél crohnos vagyok. 14 éve derült ki a dolog. Sok polipot távolítottak el azóta lézeresen kb. 13 tükrözés volt azóta. Van egy elégggé szűkült szakasz is e- miatt. 6 éve volt egy nehezebb időszakom. 1 hónap kórházi kezelés. Magas sűlyedés, 145 CRP, láz,éjszakai izzadások, 10 kg fogyár rövid idő alatt. Szteroidos kezelés, antibiotikumok infúziósan. Medrol egy darabig. Kicsit jobban lettem. de 2 hónap után vissza estem és szövődményként lábaimban polineuróphátia alakult ki. Gasztró orvos és neurólógus közösen Imurán gyógyszer szedése melett döntött. Ez hozott helyre. Súlyom közérzetem is jobb lett. 3 évig lehetett csak szedni, mert fehérvérsejet eléggé alacsony lett. most kezdem érezni megint, hogy nem túl jól vagyok. labór: 30-as sűlyedés, 67-es CRP.
2-3 kg fogyás. Étvágy sem a leg jobb. Szűkült részen érzem a görcsöket időnként. Félek, hogy vissza esem megint. Eddig még nagyobb műtétet elkerültem. Hasonló problémákon átesett betegtársaim véleményét kérdezem. Pentasa 3x 1000 szedek már 5 éve. Várom az időpontot dokimtól, hogy be fog hívni hamarosan vizsgálatra. Legutóbb jó 1 éve volt virtuális colonoscópiám, teljes hasi CT. Ott rendben volt viszonylag minden akkor. csak szükület látszott kissé problémásnak. Mire számíthatok szerintetek.? |
|