Lezárandó ezt a részemről "profi" problémafeltárást, ma kora reggel még mielőtt eljöttem otthonról, kimentem a garázsba huzaltolót tesztelni.
Huzal nélkül próbáltam és jól láthatóan változik a sebesség az amper gomb tekergetésére. Ez a "probléma" kihúzva a hibalistáról :-)
A kijelzők előlapja nehezebbnek ígérkezik, mint ahogy gondoltam, lévén gyárilag egybe van csinálva a tokozással, ami egy pöttyet meglöttyedt a rejtélyes hőhatásra. Nem noname cucc, van márkája, típusszáma, gyári száma, teszt kódja stb. Lehet, hogy egyszerűbb lenne ez alapján rendelni 2 újat.
Ellenben ahogy vizslattam, azt látom, hogy mindkettőnek ugyanaz a típusszáma. Ezek szerint mégsem egy-egy komplett amper- és feszültségmérő lehet, hanem csak két egyforma digit kijelző és valahonnan a panelekről kaphat valami konvertált, szelidített jelet, nem csak simán rá van kötve a feszültség és áram kimenetre. Nézegettem az ebay-en, vannak ebben a méretben és márkában kimondottan amper- és voltmérők, azt hittem ilyen kellene. Azokat simán rá lehet kötni a hálózatra is. Ezek szerint nekem nem ilyenre lenne szükségem. De azért már óvatos vagyok az efféle kijelentésekkel :-)
Fűtött reduktorral érdemes foglalkozni? Mert valamit kell vennem és van a gépen kimondottan reduktorfűtésre szolgáló 36V-os csatlakozó aljzat.
És még egy kérdés. Azt mondta az eladó - aki hozzám hasonló jártassággal rendelkezett fogyós témában (vak vezetett világtalant) - hogy rossz a munkakábel, mert valamiért nem jön rajta elég gáz. Valamennyi jött, az hallható volt, de tényleg kevés. Szürke, kokszos volt a varrat.
Hol álljak neki a nyomozásnak? A mágnesszelep kattog, elvileg működik. Dugulást, vagy defektet keressek? Arra gondoltam, hogy megfúvatom a kábelt 2bar-ral és úgy talán ki tudom deríteni, hogy lyukas-e valahol. Az jellemző, hogy valami kosz kerülhet bele?