Sploc Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2086

Sziasztok,

Egy kisebb problémába ütköztem. Csináltam egy vezérlést ami két, egymástól független hűtőtorony vízcseréjét működteti.

Egy Mega panel MAX6675-ös chippel ellátott K-típusú hőelem értékeit olvassa be 1 másodpercenként, és egy ha függvénnyel a programba beírt hőmérséklet fölé emelkedik, akkor HIGH-ra húzza a kimenetét, amin egy optorelé kapcsol, és vezetésben marad, mindaddig míg nem hűtötte le a megadott érték alá.

A programmal nincs is magában gond, jól végzi a dolgát, eltekintve attól, hogy szabálytalan időközönként valahol megakad, végtelen ciklusba fut, ezt az Rx,Tx ledekről lehet észrevenni, mivel nem olvas, illetve a hűtő is túlmelegszik...

Táp, ki, be megoldja a gondot, órákra, néha napokra.

Itt jött az ötlet, hogy kell egy Watchdog...

Utánaolvasva a témának, nem is biztos, hogy olyan egyszerű a dolog... gondoltam beillesztek pár sort a programba, és működik... ha nem számol akkor reset.

Olvastam több fórumon, hogy valamit át kell írni a bootloaderben, mert kizárhatom magam a chipből stb... vannak csak szoftveres és hardveres őrkutyák is, mi a különbség? Mitől függ, hogy melyiket kell használni?

Valaki tud benne segíteni, hogy tisztába tegyem ezeket a dolgokat, illetve hogyan is illesszem be a meglévő programba?

Köszönöm!