Léna007 Creative Commons License 2016.08.29 0 0 3495

Nem, nem szeretnék "átzúzni".

4x4-essel és látni szeretnék szépségeket, mert fürdeni a Hveravellirnél.

Egyszerűen képtelen vagyok napokat számolni, ehhez kellene segítség, mert ez az első lépés, még repjegy megvétele előtt, kisakkozni, hogy mire mennyi idő kell. Mivel ott középen nem igen találok szállásokat, ezért kérdeztem, hogy egy napba belefér-e, de én is jobb szeretném kettőnek. Ismét, mint tavaly is a kész körutazásos ajánlatokból lesek és ott úgy írják le ezt a napot, hogy Gullfossnál van a szállás, onnan estére Akureyribe ér a bérautós turista...

Még csak informálódok, infókat jegyzetelek, nem fogom a szervezést elhamarkodni, ha egyáltalán összejön ez, mert két hétre egy 4x4-es nem éppen ajándékba van. ;-)

Tervem durván, és nagyon örülök, minden hozzászólásnak, véleménynek (ja, jövő nyárra):

reggeli érkezés Keflavikba, szállás valahol a Gullfoss körül, másnap reggel nekivágni az F35-ösnek. Jó lenne valahol a közepén egy éjszaka. Aztán Akureyriben maradni, onnan bálnalesre menni, mert tavaly Húsavikból voltunk, e egy kint élő idegenvezető csaj mindig Akureyriből vitte az utazsait és minden alkalommal több bálna is volt, szóval persze ez zsákbamacska, de jobbnak tűnik a valószínűség.

Innen ismét gondban vagyok, mert az Askjához akarok lemenni, de baromi hosszú az út és utána a köv. szállás Egilstadirnál lenne, ez véleményem szerint kivitelezhetetlen, de útközben nem találok sehol sem szállást. Erre valami ötlet/megoldás?

Egilstadirból majd egy napot a tó mentén (bocs nevet most képtelen vagyok még megjegyezni) a 931-esen le (Hengifoss felé) majd a lentebbi tó gátján át a rálátóhelyhez a ...kanyonra (nevet itt is csak akor tudom, ha látom, megjegyezni képtelen vagyok). Ez egy nap.

Majd két nap Bakkagerdiben, innen túrák.

Majd keleti fjordok és déli rész, sok kimaradt résszel, így pl. a Lakihoz és Fjadrarglujufur-hoz és a repülő roncshoz is...Összesen kb. 12 nap...

Előzmény: rumos14 (3494)