mekkGyver
2016.08.29
|
|
0 0
2076
|
Itt egy egész jó leírás, ha érted az angol szaknyelvet. Én 2-3 hetet küzdöttem a CAN busszal. Autórádió vezérlést akartam megoldani arduinoval (PUG307 full CAN autóm van). Feladtam, mikor rájöttem, hogy nem egy globális CAN hálózat van ebben, hanem több alhálózat, de a rádióra közvetlenül csatlakozva se tudtam kinyerni a kormányvezérlőről jövő gombnyomás infókat. Még így is annyi adat szaladgál a buszon, hogy ha nincs konkrét infód a címekről meg a buszon folyó kommunikáció mikéntjéről, akkor nehéz "sniffelni" a neked szükséges parancsokat. OBD-t felejtsd el, mert az lassú hozzá. Kell venni, vagy építeni egy CAN/soros interfészt. Ha veszed drága, ha építed, akkor kell egy kis rutin. De azért érdemes vele foglalkozni, mert ha elég elszánt vagy és sokat foglalkozol vele, sok infót begyűjtesz és átlátod az egészet, akkor akár megélhetésnek sem rossz. Kevés az igazi hozzáértő az autóelektronikában, akik ezzel foglalkoznak inkább csak megveszik a drága kütyüket és csak azt tanulják meg használni.
Addig én is azt javasolnám, hogy az ablakfelhúzó gombra, vagy a motorra csatlakozz közvetlenül, ha megoldható.
|
Előzmény: szatti (2071)
|
|