Tama234
2016.08.22
|
|
0 0
2723
|
Másik fórumba már leírtam, de itt és érdekes lehet, hogy milyen EPS gyártók vannak itthon és összegyűjtöttem a saját megállapításaimat:
- Baucell/Bauland már nincs, de utoljára Sunpor volt az EPS alapanyag náluk
- Prokocept néven gyártanak Székesfehérváron és kb. ugyanazt gyártja a Thermo-block is Jászberényben, azaz EPS átkötős elemeket, ami műanyag átkötősökhöz képest könnyebben átég, nem szigeteli olyan jól a hangot és a kivitelezés is nehezebb vele, meg aztán nem tudsz később egy lukat fúrni a falba, mert nem találod el a betont, ha előzetesennm jelölted meg, hogy hol van fúrási lehetőség. Mindkettő termék EPS alapanya a Neopor.
- Isoteq műanyag átkötős, szóval szerintem jobb, mint a polisztirol átkötős elemek. Alapanyag szintén Neopor.
- IsoShell a legújabb fejlesztés, szintén műanyag átkötős már, szintén Neopor az alapanyag, de itt még kisebbek a műanyag átkötők (könnyebb a vasakat berakni, jobban átfolyik a beton), magasabbak az elemek és az elemek vízszintes mellett, függőlegesen is kapcsolódnak egymáshoz, így még biztosan a hőszigetelés.
Árak tekintetében általában a legolcsóbb a Thermo-block. A másik három gyártó kb. azonos árakon forgalmaz, de minőségben szerintem ez a sorrend:
1. Isoshell
2. Isoteq
3. Prokoncept/Thermoblok |
Előzmény: Solarcoo (2722)
|
|