mekkGyver
2016.08.22
|
|
0 0
2062
|
Inkább abban segítenék, hogy csináld, mert ahogy meg volt oldva a régi rendszer, úgy ma már nem oldanám meg. Én mindent magam szoktam építeni, ha lehet egy nyákra, mert nem szeretem a sok vezetékelést, és a hibalehetőséget is növeli. Főleg, ha csak össze van dugdosva, mint a próbapanelen. De ahogy nézegetem az árakat, kínából ma már sokszor olcsóbb megrendelni pl. egy relés modult, mint megépíteni, főleg, ha több áramkörös. Táp: Mivel volt hely az álmennyezetben, én PC tápot használtam passzív hűtésre átalakítva, és ma is azt használok nagyobb munkákhoz, mert stabil, és jól bevált hosszú távon. Ha kisebb méret kell, akkor 5V-ot valamilyen márkásabb mobil töltőből bontok (van itthon sok, aminek régi csatlakozója van). Vezetékelés: Én 3 eres kettős szigetelésű "hosszabbító" kábeleket húztam mindenhova, egyrészt balasetvédelmi szempontból, nehogy odacsípje valahol a fém álmennyezet konzol, másrészt így volt egyszerűbb és van ahol a földelés szálat használtam plusz érként (a végén feketére zsugorcsövezve). Nálam több helyen volt a nappaliba bejárat és többféle lámpát is kellett kapcsolni. Ezen sokat filóztam hogy oldjam meg, mert nem akartam sem alternatív kapcsolást, sem több kapcsolót egymás mellé. Végül úgy oldottam meg, hogy ilyen helyekre csengőkapcsolót raktam, és a három világítást úgy lehetett kapcsolni, hogy egy/kettő/három gombnyomás kapcsolta le/fel az adott lámpát. Persze ehhez tudnom kellett melyik lámpához melyik szám tartozik. Ezt azért hamar megtanultam. De minden más kapcsoló úgy volt megoldva, hogy a kapcsolás állapotot váltott, nem számított, hogy fel, vagy le, mivel lehetett számítógéppel, hanggal és távirányítóval is kapcsolni. Ezeket mind a PC kezelte. |
Előzmény: Máma? (2060)
|
|