Üdv mindenkinek!
Közeljövőben tervezünk családi házat építeni, és kis keresgéléssel találtam rá erre a technológiára. Egyszerű, gyors és átgondolt rendszernek tűnik. Két lehetőséget látok, az IsoShell-t és az IsoteQ-et, mint szóba jöhető rendszer. Mivel eddig nem igazán voltam képben ezekkel a könnyűszerkezetes házakkal, így nem is ismerem a buktatóit.
Jól hangzik, hogy gyors, tartalmazza a szigetelést, könnyű a csöveket, vezetékeket elvezetni benne. Ráadásul, ahogy nézem, az árak is elég alacsonyak. Sokan kínálnak bruttó: 180.000Ft/m2 áron, teljes, kulcsrakész házakat. (egyéb esetekben pl.tégla falaknál, ez a költség bruttó 250-300.000Ft is szokott lenni)
Ezek után nem értem, miért építenek másból, máshogyan házakat, ha ez ennyire jó? (legalább is ezt a kommunikálják)
Szóval mik azok a dolgok, amik mégis a tégla felé billentik a mérleg nyelvét?
Mik ezeknek a házaknak a legnagyobb hátrányai?
Illetve, a tetőt mondjuk lehet simán csak hagyományosan fából készíteni? Mert ahogy látom, azt is legtöbbször ebből a rendszerből építik az ilyen típusú házaknál.
Mennyire tartják ezek a falak a hőt? Tehát télen ha kialszik a kandalló vagy leég a kazán, akkor gyorsan kihűl a lakás vagy meleg marad?
Párásodás gondolom jobban előjön a beton miatt, így egy normális szellőzőrendszer ki kell építeni majd?!
A válaszfalakat általában szintén betonból érdemes, vagy azt hagyományos módon?
Esetleges falrepedések, deformálódások előfordulhatnak? Van rá orvosság?
Bocsánat a sok kérdés miatt, de most született a kisfiam, és nem igazán van időm végigolvasgatni, aztán biztos van, aki ezekre rögtön tudja a válaszokat.
Köszönöm!