A ma délelőttöt a Petőfi Csarnok előtti bolhapiacon töltöttem. Az még megvan, szerencsére. Viszont nagyon érződik rajta a pusztulás hangulata. A járda réseit felverte a gyom, és mind az árus, mind a vevő sokkal kevesebb volt, mint egy évvel ezelőtt. Persze lehet, hogy csak azért, mert elég korán, kilenc óra körül érkeztem. Azért így sem bántam meg, hogy arra jártam, mert a hangulata azért megvan, Vettem is egy csinos kis porcelánbabát, valami, általam nem ismert népviseltben van.
Hazaérkezve azt láttam, hogy a telekhez közel pörköltfőző verseny zajlott, illetve inkább csordogált, mert csak négy vagy öt résztvevő volt, tavaly-tavalyelőtt heten-nyolcan voltak. Viszont meg kell adni, hogy a főztjüknek csodás illata volt! A kóstolójegyet is elfogadható áron adták, ennek ellenére most kihagytam. Azért elég sokan voltak, és jól is érezték magukat, és ez a lényeg!
Megvalósítottam az egyik topictársunk ötletét, vettem egy szép füzetet, és oda ragasztom a belépőjegyeket, illetve karszalagokat. Jó lesz így emlékezni az eseményekre.
Kezdem tervezni az augusztus 20-i programot, elég sok érdekesség van, csak keresni kell.