beetee
2016.08.10
|
|
0 0
2433
|
Nem rágják. Szívogatják.
Pici szúrást ejtenek csak. De az pont elég ahhoz, hogy utána megfertőződjön a bogyó, ha nem pont a szúrással és a szívókán lévő váladékkal fertőznek...
A málna abból a szempontból szerencsés, hogy nagyon rövid az az időszak, amíg a kőkemény bogyócskából (amit még nem kóstolnak a poloskák) érett szem legyen. A köztes időszak szinte csak napok, így nincs sok ideje pl a moníliának kiteljesedni, de a megszúrt szemek néha így is romlásnak indulnak.
Amit viszont ki nem állhatok, hogy ettől függetlenül összemászkálják a bogyókat és én például néha érzem evés közben, hogy poloska-ízű. Valószínű egyébként hogy csak a bogyón maradó szaglenyomat miatt van ilyen hatása. Az meg tudományosan igazolt, hogy az ízlelés része a szaglás is.
|
Előzmény: 55judit (2432)
|
|