Csézli Zsolt Creative Commons License 2016.08.08 0 0 13049

Üdv!

Magam is a hat görgős változatot kipróbáltam,hát érdekes volt.Nincs két egyforma variátor és motor igy gondolom mindenkinek személyre szabottan kéne kiprobálni,melyik (hány)grammos görgővel érzi a legfickosabbnak a gépét.Sajna alap problémám ,hogy nem tudom pontossan megmérni a súlyúkat,de van több garniturám ,és igazán egyszerú libikoka elven müködő alkalmi mérlegemmel azt a következtetést vontam le igazán nincs súly kölombség köztük.Igy maradtam az eredetinél (a már benlévő görgőknél) és abbol kaptam ki szimetrikussan kettőt.Nagyot változott a gép.!!A legkisebb gázadásra azaz gyorsitáskor már 4800 ford körül volt a motor azaz a nyomaték csucs elején és borzasttü jül huzott,eddig számomra nem is mert módon.Két személlyel is felülmulta eddigi teljesitményeit.Sokkal kisebb gáz korrekciok kelletek mondjuk,egy már begyakorolt manöverhez. Így elképzelem azt is,hogy a fogyasztás nem igazán változott.A balcsira ugrottu nk le vele igy még nincs elég km-em egy korrekt méréshez.Valóban az alap fordulatott is egy állandó temponál mintha magasabban tartaná,és ez nagyobb sebb-nél már tényleg zavaró mondjuk 130-150 közt próbáltam egymagam egy rövidebb szakaszon(ahol már nincs igazán mérhetően jobb gyorsulás,hisz a motor már a megfelelő nyomatékon van) (nulláson)ahol tudom kisebb fordulaton is tudta tartani azt a tempot.Ugy +500-as ford jelent.Viszont teljessen megszünt a kuplung huhogása! de az a dorombolos pöfögés is,amit a kisebb fordulatongázra reagált.Amit annyira lehetet élvezni benne mintha egy igazi Triumphfod lenne (mondjuk) .Konfuzio annyi városi temponál még elönyösebb is lehet ez a beállitás,bár nem tudom a motor mennyire tolerája ezt a forszirozott üzemet,bár igaz ez csak kéztől függ.Mindenesetre elgondolkodtatott érdemes játszani a görgök sulyával,aminek már csak a gyakorlati kivitelezése okozhat gondot.(gondolok itt egy ügyes esztergályosra mérésekre)mindenesetre az eredeti sulynál  biztos kevesebbet fogok ezentul használni. (négy görgővel biztos tul lötem volna a célon)

Üdv mindenkinek!