Törölt nick Creative Commons License 2016.08.05 0 0 21

Két része osztanám a problémát (a probléma: nem, nem tudtunk róla - sajnos):

1. Nincs egyenesági recept arra, hogy te olimpiai érmesként befutott labdarúgó leszel. Nézd meg őt:

https://en.wikipedia.org/wiki/Jind%C5%99ich_Svoboda_(footballer)

Nem ilyen direkt akartam linkelni, de ha egyszer az olimpiai aranydöntő győztes gólján kívül semmi (!) eredményed nincsen, akkor nem lenne wiki-adatlapod. Mert amúgy azt írtam volna, hogy keress rá a fickóra, aki a csehszlovákoknak aranyat szerzett, és nézd meg, hová jutott. (Most az mellékes is, hogy a csehszlovák érmeket ki érzi magáénak [csehek, szlovákok, netán cseh németek, vagy felvidéki magyarok - ajjaj.)]

2. Mit ér az olimpiai arany fociban? Voltál világbajnok vagy sem? EB? BL? EL? Aranylabda? A foci alapvetően csapatsport. Egy Papp Laci nem volt és soha nem is tudott volna csapatban aranyérmes lenni (a foci evidens, a vívás - hoppá - meglepő), egy Kásás meg hiába volt aranyérmes, kit érdekel? Az olimpiai arany fodbalban elenyésző. Még azt se mondanám, hogy 3. helyre szorult - nem szorult sehova, mert évtizedek óta nincs sehol. Most négy európai csapat van az olimpián, 4 éve a londoni olimpián vagy volt szintén 4, vagy a rendezés miatt esetleg 5 - de ez még mindig nem 16, akik az eb-n is voltak. Kérdés: miért kell korlátozni 21 évre az olimpiai szereplést? Miért ne mehetne 16 felnőtt csapat az olimpiára? Ha 16 fiatal csapat van kint, miért nem érzékeltetjük, hogy ők kiválóak? Vagy ha nem kiválóak, mert eltűnnek (mint Svoboda), akkor kivétel-e a későbbi jó pályafutás, vagy az az alap, hogy ez nem számít annyira? (Mint Koplárovics gólja a MU ellen.)

(2+1. Nem véletlen, hogy nincs olimpiai focis topik a DK-n. Akárhány kulcsszóval kerestem rá, nem adott ki találatot. Ezért nyitottam meg a topikot. Ha a 16 év alatt nem volt, majd most a 16 év alatt lesz, és a 17. év után elmondhatjuk, hogy hosszabb élete van a fórumnak a topikkal, mint a topik nélkül. Viszont ezt a topikot a DK-ban nyitottam, mert bannert és közvetlen elérést szerettem volna, de azt látom, hogy áttették a topikot ide. Felháborító. Ez direkt egy focis topik, ha eddig nem volt ilyen se a DK-ban, se az Olimpiában, akkor hadd döntsem már el 16 év után, hogy hova szeretném tenni! Igazságtalanság. És ezért leértékelt az olimpiai fodbalarany, mert még fórumos szinten is átdobnak az olimpiába, hogy te nem foci vagy, hanem csak egy olimpiai sportág - a sok közül.)

Előzmény: F1 Hierro (20)