Igazából én sem, de szerintem más sem érti mit akarsz írni. Nincs tapasztalatod róla, de megvan a véleményed. Én ősidők óta savanyítok, ha szükséges vmilyen körülmény vagy hiány miatt.
Nem értem ha baj van a talajjal akkor meg kell oldani de úgy látom, de nem szoktad, hanem hagyod. Légyszi adj tanácsot Bombabának, mert eddig még nem tellett ilyenre, én már több ötletet, megoldást is mondtam.
Nincs semmi extrém abban amit írtam, pH 5-5,5 öntöző teljesen jó a citrusoknak, erős meszesedés, vagy mikroelemhiány esetén, pedig 1-2 alkalommal lehet kicsit alacsonyabb pH-val kúrálni. Trifonál sokszor nem elég a esővíz sem, főleg ha táphiány van.
Az esővíz pedig akár egy nap után is felmegy 7-esre pH ügyileg, igy nem árthat gyenge savanyítás. Én sem támogatom esöviz mellé a citromsavat, ha nincs gond, de ha vmi körülmény miatt van, akkor kellhet az is.
Tiszteletem...
U.I.: Az ecetsavat nem ajánlom, nincs olyan jó tapasztalatom, azt tényleg bánthatja a gyökércsúcsot, ha ilyesmi pH-t állítunk be, ill. valszin van hormonhatása is, így csak vészhelyzetre ajánlom.