Doky586 Creative Commons License 2016.08.01 0 0 73191

"ballonversenyen a pilóták hozzák a vadiiúj telefonjaikat, hogy csináljak belőle ballonos GPS-t"

Hát ez egyszerű: viszel pár héliumos lufit, hozzákötöd a telefonjukat és elengeded...

Megnyugtatásul közlöd velük hogy még egy lufi sem maradt fenn örökre, amikor 10km-en kidurrannak akkor lejön a telefonjuk is :) esetleg a ballonnal üldözőbe vehetik..  :DD

"Hogy csinálja?"

Egyszerűen: ha elég sok adatod van bármit kihalásznak belőle..

Ha telefonos gps-el bemész egy ilyen épületbe, egyből riportolásra kerül a 

- pozíció (a gps jel megszünése előtti pozíció)

- wifi mac

- kábeles ip cím.. (hiszen a google-től kérdezi le az agps filet is, tudja hogy melyik telefon és melyik IP-ről kérdezi)

- szolgáltatók 2/3/4G cellanevei, térerő. toronytól való távolság.

Évekkel ezelőtt amikor a fotós kocsijuk járta az utakat és kiderült hogy wifit is naplóz, nagy felháborodás volt. Így hogy az emberek már használják az androidot és a gps-t, már nem is kell külön gyűjteni se, az emberek önként és dalolva megteszik mindezt nekik (igaz tudatlanul). Régebben simán 10m pontosan le tudtam kérdezni az adsl-em pontos címét (de azóta ezen biztonsági rést letiltották -mivel már akkoriban is tilos volt ezt kiadniuk). Ugyanígy volt a gps nélküli telefonom (e51-2008) is: ahol először jártam vele vidéken, iszonyú pontatlan volt (sok 10 kilométert tévedett), aztán egyszer pároztatott bt-gps el mentem vele ugyanott; utána legközelebb már tűrhető pontosságú lett (pár 100m) gps nélkül is..  :)

Előzmény: Vgyuri1946 (73188)