Sziasztok!
Friss KDL-40WD650 tulajdonosaként azt tapasztaltam immár 2x is, hogy programlista szerkesztése közben egyszer csak "se kép, se hang állapot" áll be. A programlistát ilyenkor továbbra is lehet szerkeszteni...tesztkép is működik...de egyik programot sem lehet a képernyőre varázsolni. Menüben a kép beállításai elérhetetlenné válnak. A jelszint és jelerősség nulla. Szolgáltatót felhívtam, de azt mondta, hogy nem lát problémát a részükről. Ezt erősíti az is, hogy ha újraindítom az automatikus digitális keresést, akkor újra megtalálja és betölti az összes csatornát, de ezek után sincs kép. A tévé és a menü kezelésében még gyerekcipőben járok, ettől függetlenül alaposan átnéztem minden lehetőséget, de sehogy sem sikerült visszacsalogatnom a képet. Kikapcsolás után sem. Egyedül az áramtalanítás használt.
Volt egy olyan gondom is, hogy médiaklikkes csatornák között lépegetve állandóan visszatért a tévé egy műsorra. Nem tudtam másikat nézni, mert 1-2 mp múlva mindig ugyanarra visszaugrott, bárhova is kapcsoltam (ha nem médiaklikkes műsorra mentem, akkor természetesen nem produkálta ezt) Lényeg, hogy a médiaklikkes műsorok között nem tudtam választani, mindenáron rám akarta erőszakolni az egyik általa kiválasztottat. A médiaklikk menüje sem volt eközben előhívható. Itt is csak az segített, hogy áramtalanítottam.
A szoftver elvileg a legfrissebb.
Mivel hétvégén senki sem dolgozik a szervizben, hozzátok fordulok segítségért.
Tudna valaki segíteni abban, hogy mi lehet a háttérben?
1. Tanuljam meg rendesen használni a készüléket. :-)
2. Szakember által orvosolandó probléma okozza a fentieket.
3. Vagy együtt kell élni az ilyen szoftver-kócolásokkal.
4. Egyéb.
A válaszokat előre is köszönöm!