solyomny
2016.07.26
|
|
0 2
20346
|
Tisztelt Oechsle! Bár nem épp mostani a bejegyzése, de magam is régóta azt vallom, amit Ön! Az ország tele van sztárborászokkal, akiknek kitüntetéseket osztogatnak, de sztárszőlészekről még nem hallottam. Pedig a bor minősége 90 %-ban a szőlőben dől el. Épp a napokban hívtam fel állás ügyben csak kíváncsiságból egy hirdetőt, aki szőlészt és birtokigazgatót keresett, de éltem a gyanúval, hogy még most is ott tartunk, hogy a szőlész az a traktorossal azonos, és segédmunkát (jobb esetben szakmunkát) végző valaki. Így is lett. A feltett kérdésemre -hogy kit is keresnek, mint szőlészt- azt a választ kaptam, hogy olyan valakit, aki traktoron ül, gépi munkát végez, növényvédelmet folytat, permetez ha kell, irányítja és ellenőrzi a szőlőmunkásokat, de videofelvételt is készít, amit elküld a tulajdonosnak, aki megnézi, hogy a szőlő milyen állapotban van éppen. És mint birtokigazgató rendben tartja a vendéglő körüli parkot, ha már ott van. Ez vicc! Azt tapasztalom, hogy a nagy borászatoknál is a traktoros van megbízva ezekkel a feladatokkal, és az tartja kézben a szőlővel kapcsolatos ügyeket, mint szőlésszé avanzsált valaki. Sajnos azt is megtapasztaltam, hogy amikor mint szőlészeti vezető a kiosztott feladatokat számon kértem a traktorosoktól, akkor közölték, hogy ők jobban tudják mint én, azt, hogy mit kell a szőlővel, és a szőlőben csinálni. És legtöbbször leamortizálták az ültetvényt a hozzá nem értésükkel. Amit a tulajdonosok észre sem vettek. Hol tartunk? Ráadásul az az általánossá vált sztereotípia, hogy a sztárborászok egyben kiváló szőlészek is. Ez a másik vicc! Tökéletesen egyetértek a kissé indulatos kifakadásaival. Üdv! |
Előzmény: Oechsle (12140)
|
|