zsebi41
2016.07.23
|
|
0 0
3686
|
Ezt találtam![](https://img.index.hu/imgfrm/7/6/1/2/THM_0013847612.jpg)
Kovászos uborka télire
- Berakodjuk az üvegbe az uborkákat (NEM vágjuk le a végét, és NEM szurkáljuk meg).
- A megpucolt fokhagymát, tormát és kaprot az ubi tetejére rakjuk.
- Kimérünk 2 liter vizet, felforraljuk. Amikor felforrt, belerakunk 2 enyhén púpozott evőkanál sót.
- Ha a víz langyosra hűlt, rátöltjük az ubira, hogy ellepje a kaporral együtt.
- Légmentesen lezárjuk az üveget, amennyiben befőttes üveggel dolgozunk, lezárás utánállítsuk az üvegeket fejjel lefelé legalább 2-3 napra, de akár 1 hétre is lehet. A lényeg, hogy így kiderül, hogy jól zár-e a kupakunk.
Amennyiben 5 literes ásványvizes üveggel dolgozunk, nem kell fejre fordítani, ezek tökéletesen zárnak, álltalában.
- Kb. 2-3 hét múlva meg fog zavarosodni (a képen látható kb 1 hónapos), és leüllepszik. Ha ilyen, akkor jó. NEM romlott meg!
- Felnyitásnál vigyázzunk, mert az üvegben túlnyomás uralkodik :). Literes üvegnél csak szisszenni fog egyet, az 5 literes üvegnél nagyon óvatosan nyissuk ki (mintha felrázott kólával lenne dolgunk), össze-vissza spriccelhet mindent és mindenkit.
- Felnyitás után saját levében még vagy 2 hétig eltartható. Jó étvágyat!
story
Lengyelországban élek, és itt tanultam ezt a féle kovi ubit. Kicsit más az íze, de nagyon finom. A legjobb benne, hogy eláll akár évekig. Nemrég nyitottunk ki egy 5 literes ásványvizes üvegeset, ami most volt pont 1 éves. És nagyon finom volt....
Az biztos, hogy kipróbálom! Izgat a műanyag palack. |
|