pintjano Creative Commons License 2016.07.19 0 1 1989

Idén a fás oltásokból--sok-- egy-kettő sikerült. Mult évben szinte az egész. Oltások takarása bizonyára kevés volt a fagy miatt. S épp akkor jött a fagy -itt minusz 5- amikor éppen indultak a fás oltások.

A zöldbe fás csak az nem sikerült, amelyiknél gyenge volt az alany (az alanyok is megfagytak) csak védett helyen(támfal, ház falánál, vagy éppen közelében) tudtam oltani--ott részben megmaradtak a zöldhajtások. Szóval egy kicsit még az zöldre fás is időjárásfüggő. Amikor meg a zöldoltások-szemzések - ideje volt, akkor éppen kánikula jött, abból is csak kevés sikerült. Az árnyékolás--idén prábáltam-- a túző napon nem ért semmit, másutt igen.

Jövőre épp lehet forditva lesz.

Idén próbáltam--mert ilyet kaptam (Afuz Ali)-- egészen érett félfás zöldoltást (már vastag és tiszta fehér volt bele), néhány sikerült, de csak ahol volt egy kis árnyék.

Egyébként eddig egészen zsengét oltottam. Mindig többféleképpen, hátha bejön az egyik...

Levegőben  fás oltást csak egyet csináltam semmi (igaz ott is fagy jött), szerintem nem kisérletezem vele. Már korábban is próbálkoztam, de ha össze is jött, végül később megadta magát...

"nem adom fel" PJ

Előzmény: csemegeszőlőfürt (1986)