Bosanac Creative Commons License 2016.07.12 0 0 4199

Szervusztok Veteránok!

Tavaly februárban (2015.02) valahol Zenica-Zepce között "belterületen" (=préri :-) lekapott egy útmenti fix traffipax. (Villant egyet - szerintem rám. Mondjuk olyan 65 körül mehettem 50km/h helyett). Nyáron tán ismét BiH felé járnék.

Olvastam, hogy a rendőrök egy ideig adatbázisban "gyűjtögetik" a külföldi gyorshajtók szabálysértéseit és a külföldi kocsikat módszeresen megállítják, és lecsekkolják, hogy nincsenek-e rajta a feketelistájukon.

- Tudjátok, hogy pontosan mennyi az ilyen gyorshajtás elévülési ideje?

- Mennyi lehet kb. a fizetendő hivatalos bírság? Ennek kifizetését meg tudja oldani ez ember a helyszínen EUR-val v. bankkártyával? Ha nem, akkor hogyan? (És gondolom, "okosba" sem éri meg megoldani, mert a gyorshajtás ténye ugyanúgy benne marad az adatbázisban és a másik rendőrnél megint kezdődik elölről a hercehurca...)

- Hol lehet ezen ellenőrzések várható helye? Közúton vagy már esetleg közvetlenül a határon? (Ez azért is lényeges, mert közvetlenül a határon laknak ismerőseim, és ha csak őket megyek meglátogatni, lehet, hogy inkább HR-ban hagynám az autót és átvitetném magam velük BiH-be.)

Kösz a segítséget.