anyofa Creative Commons License 2016.07.12 0 0 2813

Kedves Fórumtagok! "Szőlőszem" felhasználónevű szőlésztársuk révén találtam erre a csoportra. Tavaly költöztünk első házunkba, ahol 20-25 tő szőlőt örököltünk, legalább 7 fajta, de van ami még nem termett. Saját kertemben szeretnék bioművelést folytatni, ezért megpróbáltam beazonosítani a meglévő fajtákat (ehhez szeretnék még segítséget kérni) és egyúttal  beszerezni a leginkább rezisztens fajtákból is (Palatina, Vénusz, Moldova, Bolgár rezi, Suvenir, Orion, Bianca, Nero, Fanny, Kurucvér). Szembesülve a beszerzési nehézségekkel (főleg oltóvesszőt kerestem és nem oltványt, hiszen újabbak már nem férnek el), létrehoztam egy rezisztens szőlő- és gyümölcsfa csere csoportot a facebookon, akit esetleg érdekel itt látható ( https://www.facebook.com/groups/877712652311791/1048482858568102/?notif_t=like&notif_id=1468303570746349 ) Az első bejegyzés rögtön Mucsi Ferenc honlapjáról szól, amit most találtam meg :)

Szívesen bővíteném még a fajtalistámat, ahogy az új kis oltványaim nőnek, illetve a lenti képeken látható, "örökölt" fajtákból szívesen cserélek (koratavasszal, Budapesti átadással v posta) rezisztens fajtákra, ha valaki szívesen vesz benne részt. 

Itt tehát csatolnék néhány kitalálandó szőlőt, örömmel veszem a segítséget (akár emailben is: anyofa@vipmail.hu) A képelnevezésekkor szerepelnek tippelt fajtanevek, de nagyon bizonytalanok, a két lila: Othello és Izabella talán jó, és a termés nélküli a kis Palatinám. 

112223334445667 a kis Palatina8899