astreno Creative Commons License 2016.07.07 0 0 930

Sziasztok!

Tegnap este felraktam a 3.10-es firmwaret a sima A7-re és számos változást tapasztaltam. No nem túl komolyak, de akkor is... Pl. megtanult a fényképezőképem magyarul (választható a magyar nyelv). Elkezdtem bújni a beállításokat és van néhány apróság, ami kicsit zavar, ezért megkérdem, hátha tudtok rá megoldást.

1) Van egy olyan funkció, hogy Védelem (lejátszási menü, 2/3). A régi Nikonomon erre volt egy dedikált gomb, és nagyon praktikusnak is tartottam/tartom. Ezt nem lehet valahogy kihozni custom gombra?

2) A kép visszanézésénél levő belenagyítást nem lehet valahogy csökkenteni? Számomra túlságosan drasztikus, sokkal kisebb mértékű is elegendő lenne. Illetve nem lehet a további nagyításmenedzselést az ISO tárcsára tenni? (Bocs, tudom, hogy az ISO is választható, de nem tudom az alsó tárcsa pontos nevét.)

3) Lett egy olyan funkció, hogy ki tudom kapcsolni a nagy LCD-t gombnyomásra. Tök örülök neki, mert praktikus, de a kikapcsolás nem teljes mértékű. Az alap paraméterek látszanak, meg a fekete képen a háttérvilágítás is. Gondolom ezzel nem lehet mit tenni, csak sajnálom. A Beállítások 3/4-be úgy kapcsol ki, ahogy szeretném, csak sokkal jobb lenne, ha kijönne az állíthatóság a vázra, nem a menüben kellene kutakodni.

4) El tudnám viselni, ha az APSC - FF váltást is gombra lehetne programozni.

Ezek nem olyan nagy problémák, csak tényleg annyi programozható tárcsa meg gomb van a vázon, hogy már azt sem tudom, hogy melyikre mit rakjak, hogy legyen értelme, és hátha nektek sikerül ezek közül valamelyikre megoldást találni.