Törölt nick Creative Commons License 2016.07.04 0 0 4147

"Ha jól gondolom "csak úgy" nem lehet éjszakázni lakókocsival, hogy megtetszett a hely állítsuk le...."

Hali!-tegnap értünk haza Udvar-Eszék-Mostar-Dubrovnik-Omis körről.Szintén lakókocsival.Előtte hónapokig lestem,kérdezősködtem fórumokon,hogy mi van ezzel a vadkempingezéssel.Senki sem javasolta még az egy éjszakázást sem!Bevallom kicsit paráztam,mert csak ilyeneket hallottam én is,hogy nem szeretik ezt a fajta kempingezősdit.

Rutinos vadulósok vagyunk így nekivágtunk...

Az első éjszakát Eszék után egy mellékúton töltöttük a learatott búzatábla mellett sok szúnyog vendégségében.

A 2. Mostarban volt mielőtt beérünk a városba van balra egy temető.Jó nagy árnyas parkolója van és a bejárattól 20 méterre lehet vizet vételezni.Kapu éjjel-nappal nyitva.(ez nem igazán csendes hely,mert közel van a főútvonal,de aki tud aludni,annak nem gond) Ja,pottyintós wc is van,de azt csak reggel nyitják ki.

A 3. már Slano-ban volt a tengerparton.Családi kemping nagyon nyugis hely és olcsó.Talán 15-n lehettünk összesen.

Hazafelé ismét Mostarnak jöttünk,de elkanyarodtunk Jajce felé.A városban jelölnek egy kempinget a központtól 7 km-e.Alagút után jobbra,aztán a lámpánál balra.Addig mész,amíg meg nem látod.Végig a folyó mellett kell menni.

Nagyon szép,de tök üres kemping. 4 személy+autó-lakókocsi 37,50 € !!!Mentünk tovább a folyó mellett.Végig fizetős parkoló 11-19 óráig.Egyébként ez az út vezet fel az őrlőmalmokig.Jobbra-balra vannak szélesítések és ott aludtunk egy éjszakát.Éjjel is pecáznak ők vigyáztak ránk.FONTOS!-ez az út nyáron egyirányú!Csak felfelé lehet!-a végén jobbra kanyarodva a főútvonal,ami visszavisz a városba.

Aki nem siet és szereti a szépséget,annak javasolom ezt az útvonalat.A Jajce szurdok kb. 40 km. valami csodaszép!

Tehát én az gondolom,hogy ha megtetszik a hely,akkor ott letáborozhatsz nyugodtan.Sehol nem volt semmi problémánk.Sőt inkább az ellenkezőjét tapasztaltuk.Mindenhol segítőkész emberekkel találkoztunk...

Előzmény: SM Tréning (4131)