Bizonyára ott lehettél és ezért tudod ilyen pontosan. Vagy pedig valamilyen egyéni, extra evangéliumokat olvastál, nem pedig azokat amelyekből mi ezt tudjuk.
Mindenesetre mind a 4 evangéliumban benne van.
Az alábbi háromban mint Péter emléke arról, amit Jézus mondott neki:
Mt 26,75
Mk 14,72
Lk 22,61
A negyedikben maga a történés (Jézus szavai):
Jn 13,38
Ó dehogy olvastam extra evangéliumot, csak egy fejezettel visszatekintettem, mivel három egy, egy pedig két kakasszót említ. Valami nem stimmelt. Ezért utána néztem.
a római légiók akkori háromórás őrszolgálati beosztása:
este-é vagy éjfélkor, vagy kakasszókor, vagy reggel? - magyarul nem élő kakasról volt szó, hanem egy időpont előtt történt a tagadás / lásd az evangélista maga árulta el az igazságot, hogy érdekessé tette csak a történetet - a Misna szerint sem lehetett ilyen állat ott akkor
Az esetet csak azért említettem meg, mert a köztudatban hibásan az él a nem hívők körében, hogy Péter 3-szor tagadta meg Jézust (ez igaz), és mindháromszor emiatt megszólalt a kakas (talán jelezvén a megtagadást? De ez nem igaz!). Márk-nál egyébként a kaka másodszori megszólalásának időpontjához volt időzítve a háromszori megtagadás megtörténte, de harmadik megszólalás sehol sincs.
Láthatod, mindenki félre ért valamit.
Mint ahogy az ateisták is irtóznak attól, hogy a vallást téveszmékre építik egyesek, engem is irritál az, hogy mások a köztudatban elterjedt hibás téveszmékre próbálnak valamit építeni, s ezzel támadni azt ami a téveszmét nem is tartalmazza (pl. "Éva a tudás fájáról evett almát").
Nyilván almát nem ehetett, mivel ezt a szót nem tartalmazza a szöveg. De látod pont ezen az alapon is beletoldottak a pogány-keresztény evangélisták olyat, ami el sem hangzott: a kakasszót.
Ugyan ezen az alapon lehet kimagozni az igazságot is Jézus valódi szavairól és a valós történésekről. DE akkor el kell vetni a tanultakat és berögzülteket.