Petya79 Creative Commons License 2016.07.04 0 0 404

"Az emberek alapvetően lusták és feledékenyek."

Nem tudom, hogy van-e ilyen kimutatás, de gyanítom, hogy elenyészően kis százalék lehet az a réteg, aki kizárólag az elfelejtett regisztráció miatt nem kap visszatérítést. Vagyis szerintem ebben az esetben nem arról van szó, hogy a bank a lusta és feledékeny embereknek állít fel csapdát. Akinek 3 hónap nem elegendő idő, hogy eszébe jusson pár kattintás, az már jóval előbb elbukik a bank egyéb feltételeinek nem teljesítésével; és onnantól kezdve eleve nincs pénzvisszatérítés sem. A regisztrációhoz képest például sokkal nagyobb szívatás, és egyben kockázat az, hogy 10-e a fizetési határidő (nem választható a zárás napja), illetve hogy a negyedéves időszakon belül csak 1 "szabad" utalás lehetséges. Aki feledékeny, és ebből adódóan biztos(abb)ra akar menni, annak a plusz költségek elviszik a nyereségét. Szóval regisztráció ide-vagy oda, egy feledékeny ember eleve bukó ágon van.

Így utólag belegondolva, szerintem a júliustól érvényes szabály módosítás egy tudatos lépés lehet a bank részéről, mégpedig azért, hogy megszabaduljanak a hitelkártyát okosan felhasználóktól, és távol tartsák a hozzájuk hasonló, leendő ügyfeleket. Szándékosan állítanak fel nekik olyan túlbonyolított feltételeket, amelyek egyébként relatív könnyen teljesíthetőek lennének, viszont egyes konkurens bankoknál (például K&H) nincsen ennyi buktató (sőt!), és az éves pénzvisszatérítés is hasonló mértékű.

Előzmény: Sarkany (402)