Törölt nick Creative Commons License 2016.06.30 0 0 1993

Egyébként sikerült ma estefelé összehoznom a Wiegand-os Olvasót gyakorlatban is az Arduinoval és a rokonságban létező összes transzponerrel feltöltenem. Viszont volt két apróság - ami kicsit megizzasztott.

Az egyik, hogy -talán védelmi szempontból- kártyaolvasás után egy bizonyos ideig nem hajlandó új jelet küldeni az Arduino felé az RFID reader. Pontosan nem mértem, de szerintem legalább egy perc. Biztos, hogy a reader az oka, mert olyankor nem is változik a led szine és nem csipog - amellett, hogy nem küld jelet. Viszont, ha resetelem az Arduino-t akkor nincs ilyen gond, így csináltam egy PIN-RESET átkötést. 

A másik érdekesség, hogy -miután lehúztam róla az USB kábelt és átengedtem tisztán a 12V tápellátásnak- nem vezérelte a relépanelt. Viszont ha visszadugtam csak az Arduino-ra (és nem volt csatlakoztatva a laptopra a másik fele), akkor minden ment tökéletesen. Olyan, mintha valami áramköröket ilyenkor összezárna. Biztos megvan a logikus magyarázata, de ehhez még túlságosan zöldfülű vagyok..