Sajnos én egy kicsit rosszul választottam programot :-( Két gyerekkel mentem (10 éves unoka, meg egy 13 éves rokongyerek). Először egy olyan helyre mentünk, ahol pénzverésről volt szó, gondoltam, biztos érdekes lesz a gyerekeknek is, hogy ki is lehet próbálni a pénzverést. Csak egy valamivel nem számoltam, hogy iszonyat meleg volt a kis teremben, ahol a kapcsolódó előadást tartották, és hát elég hamar beleuntak a gyerekek. A pénzverési részt kipróbáltuk, egy érmét lehetett verni. Lehet, hogy szerencsésebb lett volna, ha az ugyanazon a helyszínen levő porcelánfestést választom :-( Vagy valami egész mást, mert több helyen is olvastam gyerek-programot, de mind egyöntetűen este 6-kor kezdődött.
Aztán átmentünk egy másik helyre, ott az egyik barátnőm lányáék egyesületének a társasjátékát lehetett kipróbálni. Én könyvelem az egyesületet, épített környezeti neveléssel foglalkoznak, ez a társas pedig kimondotta Pécsről szólt, és nem egymás ellen kell játszani, hanem együtt. Ez tetszett nekem is, a gyerekeknek is. Aztán ottmaradtunk origamizni egy kicsit :-)
És mire észbe kaptunk, már el is múlt 9 óra. A gyerkőcök éhesek lettek, így azt találtam ki, hogy visszamegyünk a Séta térre, ahol még tart a Séta-tér fesztivál. Mikor bandukoltunk visszafelé, elég rendesen elkezdett villámlani, így a kaja utánra odarendeltem a lányom párját, aki hazafuvarozott bennünket.
A gyerekek miatt nem terveztem be 9 utáni programot. De erősen kérdéses, hogy ha nincsenek a gyerekek, és betervezek valamit, ami minden bizonnyal valami fáklyafényes városnéző séta lett volna, - akkor nem riadok-e el tőle a villámlás miatt? (Végül is lett elég nagy eső, de csak valamikor éjjel 11 után.)
Szóval elég felemás érzéseim vannak. Jó lett volna több helyre is elmenni, de majd jövőre igyekszem jobban szervezni, jobban előre gondolkodni :-)
És most a következő hétvégén sem maradunk program nélkül: fényfesztivál lesz, tök érdekesnek ígérkező történelmi programokkal. Majd beszámolok róla :-)