mediterán64 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 23681

Elsők között vettem és használtam anno a Gramixot. Két havi lebomlásúnak ígérték és cserép mérethez kötötték az adagolást (a mostani szerintinek a négy-ötszörös mennyiségét). Három nagy fát vesztettem azon a nyáron. Először nem tudtam eldönteni, hogy a természetes tavaszi hajtásnövekedés vagy a táp az okozó, de rendkívül intenzív hajtás növekedés indult be, de a következő adag után elkezdtek sárgulni a levelek és a gyökérzet is elrohadt.

Észbe kaptak és ősztől már egyhavi lebomlásúnak hirdették és levitték 1/4-ére az adagolást (1g/liter cserép azóta a javaslatuk). Mivel a Gramix nagyon sokféle műtrágyát gyárt nem hiszem, hogy az összetevők arányát rosszul adták meg, hanem mint minden műtrágyájuk ez is azonnal oldódó és nem lassú lebomlású lehet. Emiatt égettek ki vele elég sok citrust. Nem érzékeny gyökerű növényekhez jó ez a műtrágya és most már talán ezzel a lecsökkentett dózissal (inkább a 0,5g/liter javasolnék) citrusok is kibírják ha nyáron adják nekik amikor bátran lehet sok-sok vízzel locsolni.

Előzmény: bombaba (23678)