MA772 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 1921

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Firenzébe utazunk 2 napra, próbálnám a legtöbbet kihozni az útból, de vasárnap nagy tömegre lehet számítani az ingyenes múzeumlátogatás miatt. Van aki azt jósolta, hogy min. 2 óra sorbanállás két kisiskolással... HOl tudunk ingyen parkolni vagy viszonylag kedvezőbben? Uffizi, Santa Croc, Akadémia, Dóm, Medici sírok, MIch. tér, Pitti palota, Bargelo és Ponte Vechio lenne a terv, aztán majd meglátjuk mi fér bele. Szombat este érkezünk a környékre, arra gondoltam, hogy esetleg még aznap beugranánk, szerintetek mit érdemes olyan 5-6 óra fele megnézni? Valahol olvastam, hogy este a Dómban.... nem hangzik rosszul. Volt valaki a firenzei Leonardo Múzeumban? ez jobb, mint Vinciben? Erről nincs semmilyen infom. És még egy kérdés, tudom, nem ide tartozik, de hátha tudtok benne segíteni. A Pisai Dómnál is nagy sorbanállást írtak - a Csodák tere egy zárt rendszer, vagy amíg mondjuk állunk a sorban, a gyerekekkel valamelyikünk be tudja barangolni? esetleg a temetőt vagy a környéket? Mit gondoltok a Lucca San Marino útvonalról - nem Bolognának fel, hanem nagyjából keresztben át vmi nemzeti park mellett?Esetleg Siena érintésével?

Járható lenne ez az ötlet? Hálásan köszönöm a válaszokat. Minden info sokat segít. Üdv, Andi