gunji jackdaw Creative Commons License 2016.06.20 0 0 22459

Na, most az új sorozatról ilyenformán első kérdésem lenne, mikor is fog játszódni a krónológiában ?

Kétféle verziót olvastam:

- A hatodik mozifilm és a TNG között játszódna (forrás: pl. cikk). E szerint az eredeti idővonal maradna.

- Az új JJA-féle idővonalban játszódna egy másik hajón, nem az Enterprise-on (forrás: pl. cikk).

Valahol olvastam olyat is, hogy a STO után játszódna, de forrást már nem tudok hozzá, s lehet, hogy nem volt egy komoly tipp (bár nekem tetszetősnek tűnik az ötlet). Én egy az eredeti idővonalban a VOY után pár évtizeddel játszódó történetet néznék szívesebben, pár régi szereplő cameo-jával. Akár több fél-egy évados különálló rövidebb történet is jöhetne különböző szereplőkkel. De a lényeg, hogy valahogy kapcsolódjon a régebbi sorozatokhoz, ne csak azért, mert Star Treknek hívják.

A lentebb belinkelt promó alapján inkább a második verzió tűnik nyerőnek. (Nekem sajna kevésbé tetszik az új idővonal, nem is az akció-központúsága miatt, hanem mert hiányoznak bizonyos dolgok, pl némi technoblabla, ismert fajok, hivatkozások a régebbi történésekre, stb.)

Előzmény: divaoni01 (22450)