Törölt nick Creative Commons License 2016.06.14 0 0 1918

Köszi az infót!

Nekem már elvileg minden megvan véve hozzá legalább egy éve. Azért most kérdezem, mert a hétvégén megyünk egy hétre a tengerpartra nyaralni és akkor végre lesz egy kis szabadidőm az építkezés mellett. Gondoltam elviszem magammal az arduino-s cuccokat hozzá, aztán kinyerem a kódokat a 10 db kulcstartóból és teszttáblán csinálok valami működőképes konstrukciót mintakód alapján. 

A házba viszont már ilyen Wiegand-os rendszerű kültéri olvasó van beépítve a kapuhoz, mert ezek az arduinos olvasók ház nélküliek - nem igazán alkalmasak kültérre. Azt már néztem a neten, hogy vannak fent wiegandos arduino kódok, majd idehaza átirom a progit hozzá.

Nem igazán terveztem telefonnal nyitni a személyi bejárást szolgáló kiskaput. Már van egy 8voltos trafós mágneszár kiépítve a nappaliból egy sima kapcsolóval. Illetve vezettem ki fix 8V-t az arduino vezérlésnek is a nyitáshoz a kapu melletti kis szekrénybe - ahol majd lesz az arduino és az autós kapunyitó vezérlője is. Úgy gondoltam, hogy ezt vezérlem majd az arduinoval és esetleg - ha majd nagyon unatkozok-  megpróbálom a még nem megvásárolt kapunyitószett egyik gombját is ráprogramozni a kis személyi bejáró nyitásához is - ha lehetséges. Ehhez viszont nem vagyok benne biztos, hogy szükséges az arduino-s vezérlésre kötés.

Előzmény: mekkGyver (1915)