Most van itt az ideje, ezért megdézsmáltam a diófát:
- 20 szem diót felnegyedeltem, ötliteres üvegben nyakon öntöttem 2 liter vodkával, tettem bele pár egész fahéjat, pár szem szekfűszeget és egy narancs héját, majd lezárva beraktam a kamrába. Majd ősszel leszűröm és kreálok belőle diólikőrt.
- másik kb. 20 szemet kötőtűvel megszurkáltam és nagy üvegbe felöntöttem vízzel, ezt fogom cserélgetni úgy két hétig naponta (ha el nem felejtem). Ezután készül belőle zölddió befőtt.
- egy csomó diófa levelet szétterítettem az ebédlőasztalon, hogy csonttá száradjon, aztán majd összemorzsolva megy befőttes üvegekbe csoda-gyógyteának. Ez azért kell ilyenkor, mert a dió még ezután fog csontosodni, vagyis az ahhoz szükséges anyagokat most még a levelek tartalmazzák. Ez többek között csontsűrűség megőrzésére, haj regenerálásra csodaszer, de sok-sok más áldásos hatása is van.