Mariska néni Creative Commons License 2016.06.13 0 0 3586

Most van itt az ideje, ezért megdézsmáltam a diófát:

 

- 20 szem diót felnegyedeltem, ötliteres üvegben nyakon öntöttem 2 liter vodkával, tettem bele pár egész fahéjat, pár szem szekfűszeget és egy narancs héját, majd lezárva beraktam a kamrába. Majd ősszel leszűröm és kreálok belőle diólikőrt.

 

- másik kb. 20 szemet kötőtűvel megszurkáltam és nagy üvegbe felöntöttem vízzel, ezt fogom cserélgetni úgy két hétig naponta (ha el nem felejtem). Ezután készül belőle zölddió befőtt.

 

- egy csomó diófa levelet szétterítettem az ebédlőasztalon, hogy csonttá száradjon, aztán majd összemorzsolva megy befőttes üvegekbe csoda-gyógyteának. Ez azért kell ilyenkor, mert a dió még ezután fog csontosodni, vagyis az ahhoz szükséges anyagokat most még a levelek tartalmazzák. Ez többek között csontsűrűség megőrzésére, haj regenerálásra csodaszer, de sok-sok más áldásos hatása is van. 

Előzmény: kentaur01 (3585)