Szia! Látom időközben az előttem szóló már nagyon pontosan megválaszolta a kérdéseidet! Nálunk is pont így zajlott minden ahogy Abdul leírta.
Nem volt kaució, jogsit sem kértek, csak személyit amiről kiírta a nevet, születési dátumot, lakcímet.
Hát eltévedni tényleg csak akkor tudnál ha a nyílt víz felé vennéd az irányt.... ;)
Egyébként annyi hasonló motorcsónakos lesz körülöttetek hogy bármi történne mindig lesz valaki a közelben és igen van telefonszám is, nekünk azt mondták gond esetén 10-15 perc és ott vannak.
Van egy rajzolt "térkép" rajta az öblök és hogy melyik milyen távolságra van a kikötőtől, fel fogod ismerni, a Cala Lunat a barlangokról, a végén a Cala Goloritzét a a szikláról, a Cala Mariolut meg a tömegről... (ezt azért arról is fel lehet ismerni hogy középen van egy nagy stég ahol a kirándulóhajók kikötnek. Ha Cala Gononéból jössz a akkor a jobb oldalán bója van, csak a parttól kb. 70-80m-re tudsz lehorgonyozni (igen horgony van a motorcsónakban!). Innen ki kell úszni, de nem egy nagy táv, szemüveg pipa mindenképp legyen nálatok!A bal oldalon 2 bójasor között a partig be lehet menni és ott kikötni, de szerintem a jobb oldala szebb! Ja és ez az a part aminek az igazi szépségét akkor látod meg csak igazán mikor már kint vagy a parton!
A benzin képtelenség hogy kifogyjon, mi 21 eurot fogyasztottunk (tele a tankod, ezt meg is mutatja mielőtt indultok és mikor visszajössz beáll (nem neked kell,van segéderő a kikötőben) a kúthoz és amennyi belemegy azt ott fizeted külön. Nekünk 21 euro ment bele ( a kikötőben 1,62-ért számolják a kikötői kúton a benzit, Cala Gononeban, 1,52 volt)
Minél gyorsabban nyomod neki annál többet fogyaszt. Lehet egészen lassan menni is, sőt Cala Luna előtt a barlangoknál érdemes egész közel menni és szép lassan végigpöfögni. Sokan be is mennek a barlangok alá, én kicsit tartottam hogy sziklát fogunk, de ahol láttam hogy előttünk más is bement gond nélkül oda mi is bementünk. És még egyszer: Érdemes már reggel 9kor ott lenni a kikötőben mert utána egyre többen fognak nyüzsögni a tengeren....
Még egy tipp: Ha a nagyobb hajók vagy akár egy másik csónakos úgy dönget hogy nagy hullámokat kavarna akkor mindig fordítsd rá az orrát szembe a hullámmal, így sokkal könnyebb vezetni a hullámokon...