maseratisti Creative Commons License 2016.06.09 0 0 6831

Szia! Igen, a SOL-tól van az 5.0 argon, és egy C18 kevertgáz.

Igazából nem szabnak meg intervallumot. Amikor én szerződést kötöttem velük valamikor 2015 augusztusban, akkor úgy állapodtunk meg, hogy 2 palackot bérelek, max évi 2x cserélem. 

Ennek megfelelően lettek megállapítva a palackbérlet és a töltet árai az 1 éves szerződéshez.

Én úgy tippeltem hogy nekem a 2 B20-as (20 liter, 4,3m3) palack kb fél évre elég. A C18-t még augusztusban felvettem a cseretelepen, az 5.0 argonra szeptember végéig várnom kellett mert olyan kis palack nem volt a cseretelepen. Szerződéskötéskor tisztázni kell a feltételeket, szerintem rugalmasak.

Mi úgy állapodtunk meg hogy a szerződés lejáratkor újabb 1 évre hosszabbodik. A két palackért fizetek havonta bruttó 1778 Ft-ot (utalni kell, a múlt hónapot épp ma utaltam el) mint bérleti díj, tehát ez egy évben kb 20.000 (10/palack) A két töltet volt bruttó 38.000. A c18-as most kb negyedénél van, az argon meg valamivel a fele alatt.

Saját palackom Air Liqude van egy c18-as, de macerás volt már a végén töltetni, így az argonos témába már bele sem mentem. A bérlés kb ugyanannyiba van mintha a saját palackom töltetném a linde-vel, (az air liqiude-nél drágább a linde) és nem érzem hogy közben még szívességet is kell kérnem töltés ügyben.

Egyébként ha évente többet használnék akkor olcsóbb lehetne gondolom a palackbérlet, meg a  töltet ára is.

Előzmény: F1DO (6830)