Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 191

Ezt sose értettem. A válogatott rutin mit számít? Hogy most ki az utazó 23, az mit fog számítani 2 év múlva hazai pályán? Hány olyan válogatott van, akik 2 éve kezdték az építkezést, és pont most akarnak robbantani a 2 éve új csapattal (azokat ne említsük, akik nem is álmodtak kijutásról: albánok, északírek, izlandiak, walesiek, pár maradék határeset: MI, román, orosz, török, svéd, meg is van a ~16)? A bosnyákokat mondanám, de épp nem jutottak ki. A hollandokat mondanám, de se ki nem jutottak, se a két éve bronzérmes vb-csapatuk nem lehetne már ugyanolyan friss. Továbbá az angolok pont a vb után lettek jobbak: mármint a selejtezős srácok, akikhez jött éppen Vardy és Drinkwater, akik miatt simán mondanám, hogy jobbak lesznek, de a meccseken mindig találkozik az ilyen előrejelzésekkel a realitás. Ráadásul az angol kapitányát a vb után simán ki lehetett volna rúgni, ehhez képest kivezette őket veretlenül az eb-re, és a Leicester miatt nagy dolgokat várunk tőlük, meg amúgy is.

Továbbmenve (ha az első bekezdés nem lenne elég): az oroszok a vb-n pont annyira tényezők, mint a 94-es vb-n az amerikaiak (akik rendezők voltak): eljuthatnak az egyenes kiesésig (rendezőként a legjobb 16 szinte alap, bár az amerikaiak rendezés nélkül is eljutottak odáig, ha nem tovább), de ne várjuk, hogy felrobbantják a világot, nem lesz nagyobb tüntetés náluk, mint ami most van a franciáknál (rengeteg tüntetés van most az eb előtt a franciáknál, a taxsiok hónapokkal ezelőtt autót is felgyújtottak, reptéri utat zártak le a blokád miatt, ha kellett, tehát nem a magyar posvány jelent meg), ott minden tüntetés le lesz verve, ott nem lesz összeállás a bevándorlók ellen (de nem csak azért, mert ott nincsenek bevándorlók...), tehát egy más világ. Egyébként az olasz szövetségi kapitány szerződése is mutatta, hogy náluk a pénz ellenére semmi értelme a nagy igazolásoknak, a hype-nak, arrafelé ez nem így működik.

És mindezt leírtam anélkül, hogy egy betűt is pazaroltam volna az orosz játékosállományra. Az nem érdemel semmit az elmúlt 2 év alapján. Vagy igen?

Előzmény: LaCatolica (185)