portugéza Creative Commons License 2016.05.26 0 0 4000

Van személyes tapasztalatod ezzel a viszonylattal?

Először nagyon megörültem ennek, amit írtál, hogy van Eszékről közvetlen kapcsolat Szarajevóba. De utánanéztem: az egyik járat nem menetrendszerű (eurobusways), hanem a transzfer, a taxi és az Uber típusú közösségi fuvarozás keveréke. A másik busztársaság, amit a Balkanviator említ, a Globtour Medjugorje, nos az ő honlapjukon sincs infó ilyen járatról. Megnéztem az ismert régiós menetrendoldalakat, ott sincs ezekről semmi. Nekem eddig az volt a benyomásom, hogy a Balkanviator csak tájékozódásra jó gyűjtőoldal, ahogy ők is írják, nem vállalnak felelősséget. (Szigorúan magánvélemény: az etnikai viszonyok sem indokolnák a közvetlen Eszék-Szarajevó járatot. Eszékről pl. Hercegovinába vannak buszok. Annak idején a vonat Eszék-Szarajevó között is kihasználatlan volt, bár ennek más okai is voltak, ez tény.)

Azért kérdezem, mert tavaly én is feltúrtam a netet, hogyan tudnék eljutni Pécsről Szarajevóba tömegközlekedéssel. Ésszerű útvonalon, ne mondjuk Zágrábon vagy Belgrádon keresztül. Akkor ezt találtam, és így is utaztam menetrendszerű buszjáratokkal 2015. augusztusban:

Pécs-Harkány-(Eszék)-Slavonski Brod-Szarajevó (összvissz két átszállással)

Ez bevált, időben és árban is. (A szépséghibája, hogy valószínűleg július 1-től megszüntetik a Harkányból induló menetrendszerű horvát buszokat. Ez azt fogja jelenteni, hogy tömegközlekedéssel nem lehet majd ésszerű útvonalon eljutni Pécsről Eszékre; a vonat jelenleg nem jár Villány-Pélmonostor között, a migránspánik miatt). 

Szóval bármilyen személyes infónak örülnék, bárkitől.

Előzmény: The_Rible (3998)