A bővítés legfőbb oka szerintem a pénz. A 24 csapatos eb-n 51 meccset játszanak, a 16 csapatos eb-n pedig 31-et. Lényeges különbség van már itt. Mindehhez még hozzájön (ha észrevetted), hogy a selejtezőkben a 9 csoportot három részre osztották és első nap az első három, a második nap a másik három, harmadnap pedig a megmaradt három csoport meccseit rendezték két időpontban. Szóval egy fordulóban lehetőséged nyílt 6 meccset megnézni, egy héten pedig a két fordulót nem két nap alatt rendezték mint korábban, hanem hat nap alatt (csütörtök, péntek, szombat / vasárnap, hétfő, kedd). Ezt nagyon profin megszervezték, azt pedig mondanom sem kell, hogy a közvetítési jogokból mennyi pénz áramlik be (mint az uefának, mint pedig a tagszövetségeknek). Szóval, összességében szerintem a pénz volt a döntő tényező a bővítésre, nem pedig a kis(ebb) szövetségek lobbi tevékenysége.
A selejtezőkre is előzőleg a kritikusok azt mondták, hogy unalmas lesz, mert az erősebb csapatok simán kijutnak majd. Hát nem így lett. Amióta követem a selejtezőket, azóta szerintem ez volt a(z egyik) legizgalmasabb sorozat. Elég csak megnézni az első öt kijutó csapat nevét:
- Anglia
- Csehország
- Izland
- Ausztria
- Északírország.
Ezek közül csak egy számít amolyan nagy csapatnak, míg a csehek rendszeres résztvevői a tornának.