Rózsaromatika, Petronella gyönyörű képeket hoztatok!
Képzeljétek nagy öröm ért, egy közeli kertészetben lehetőségem nyílt eredeti D.A. törzses rózsát venni. Azt kell, hogy mondjam a lehető legjobb minőségű tórzses rózsa amivel valaha találkoztam! Olyan vastag törzse van, hogy szinte kitámasztást se igényelne, és a koronája is szép dús. Egy Lady Emma Hamiltonra esett a választásom, bár van már egy ilyenem, de nem törzses. Most le se kell hajolni a fantasztikus illatáért (az egyik legfinomabb illatú rózsának tartom, igazi intenzív rózsaillat egy kis gyümölcsös édességgel)
Van még a kertészetben ugyanilyen törzsesből Benjamin Britten. Azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom. A kertészetben volt kinyílt rózsája de nem különösebben tetszett, az illata se volt annyira intenzív. Elnyílásában vagy a nagyfény miatt a szirmok egy része olyan kis fakó, hervadt volt.
Viszont nem hagyott nyugodni a dolog utánanéztem a rosebook.ru-n is, és csupa pozitív értékelést olvastam róla.
Itt a fórumon is ha jól emlékszem van többeteknek. Mi a véleményetek róla? Szeretitek?
ja igen és még volt The Dark Lady is, olyan esetleg valakinek?