márpedig ha két felnőtt ember szereti és boldoggá teszik egymást abban én nem tudom mi lehet a bűn
Sok helyzet van, amikor 2 felnott ember kozott a szex bun:
- kozeli rokonok (problemas utodok)
- hazassagtores
- ugy teszik boldogga, hogy az egyik vagy mind ket fel tudja, hogy szamara / szamukra ez csak "kaland", es nem kotelezik el magukat hosszu tavon. Az ilyen fajta kapcsolatnak be nem lathatatlan kovetkezmenyei vannak (az egyik fel ongyilkos lesz, mert a masiknak ez csak egy kaland volt, de neki nem - erre vannak peldak, stb.)
Es a szexen kivul is van, amikor 2 ember boldogga teszi egymast, megis bun, amit tesznek (pl. hulla reszegre isszak magukat, stb.)
Persze ez is az ábrahámi vallások sajátossága, áldozat nélkül is létezik bűn, ezt mindig abszurd dolognak találtam.
Pedig nem az. A legtobbszor a bunnek az aldozata te magad vagy. Akkor is, ha nem igy gondolod. Pl. ha ellopsz valamit, akkor is lehet, hogy te nagyobb aldozat vagy, mint a meglopott. Ugyanis lelkiismeret furdalasod lesz (ha eleg eber a lelkiismereted), stb. Arrol mar nem is beszelve, hogy valakit megolsz. Lehet, hogy valakinek ez csabito, mert valami elonye szarmazik (orokles, stb.), de utana egesz eleteben nyomaszthatja a lelkiismeret. Tehat akkor is megbunhodik, ha nem kapjak el, es az allam nem iteli el.
Ha nem tanulsz, akkor is magadnak artasz - butabb maradsz, jelentosen csokkented a megelhetesed lehetosegeit, stb.
Ha egeszsegtelenul taplalkozol, megbetegszel testileg, lelkileg, stb.
Es itt van a drog fogyasztas, alkoholizmus, stb. - szerintem nem nagyon kell ecsetelni, hogy miert bun.