beetee
2016.05.17
|
|
0 0
39472
|
Hogy is van ez? Most akkor a kis tanoncodnak zöld utat adtál az anyázásra, mert valaki(k)nek más a tapasztalatuk, mint a tiétek?
Az helyett, hogy mindenki szépen érveket ütköztetne?
A jó tanács a lentiekből annyi lenne: Akinek nem köt rendesen a paw-pawja, az próbálja meg mesterségesen segíteni a fáját. Ha köt és vagyunk ezzel így páran!!!, akkor ez felesleges munka, kvázi időpocsékolás.
Saját megfigyelésem, és nem kell ehhez túl sok internetes bejegyzést elolvasnom, hogy ha a növény virágzásakor megfelelő időjárás van, hogy a legyek és más rovarok, amik szeretik a Asimina-virág szagát, járják azokat, akkor teljesen felesleges a segítség. Ha nincs, mert a virágzás alatt a rovaroknak hűvös van, vagy szeles idő napközben, akkor jól jön a segítség.
Igaz, nekem nemes fajták vannak, de simán el tudom képzelni, hogy a magoncokban is van olyan szórás termékenység tekintetében, hogy jó részük magától is képes termékenyülni. Erre is vannak tapasztalatok.
Én megfordítanám a szavaitokat!
Alapvetően nem kell ecsetelni, de akinél valamilyen probléma van a terméskötéssel annak annak nagyon ajánlatos a kielégítő megporzás eléréséhez. Persze ez ellen is lehetne máshogy tenni. Több fa ültetéssel, illetve a maguktól nem termékenyülő fák lecserélésével. Persze ez utóbbi a paw-paw esetében jó sok elvesztegetett évet jelent, és megértem azokat, akik nem ássák ki az évek óta dédelgetett növényüket. A lényeg, hogy tudunk példákat hozni a mesterséges megtermékenyítés feleslegességére. Még egyszer mondom: saját tapasztalatból.
És nem hiszem, hogy ezzel rossz útra vinnék bárkit is. Nem illetve senkit olyan jelzőkkel, mint Floo.
|
Előzmény: ninovarga (39471)
|
|