adri986
2016.05.15
|
|
0 0
21977
|
Üdv. A megmaradt fehérje (szürke ragacsos izé) a tojás hegyében lehet a helytelen fogatás eredménye is? A 27napon lámpázok, és van olyan tojás ahol a hegyesebbik végénél áttetsző, van ahol pedig nem. A légzsák nagysága a 28napon már a tojás 2/3 -át kiteszi gondolom ez kielégitő, ami inkább aggaszt az a fel nem szivódott fehérje a tojás hegyében. Elvileg lehet úgy is a párát nézni hogy a tojás tömegvesztését figyeljük, tyúk tojás esetében ez a keltetés időtartalma alatt tömege 12% elveszti, viziszárnyas esetében is lehet ezzel a százalékkal kalkulálni? kérlek erősíts meg ebben.
Közben talán megvan a bibi, a bujtatóban a tojásokról szívatom a levegőt és a mennyezet felé továbbitom, az ntc-t a tojások felett helyeztem el középtájon. Üresen jól működött, leszedtem a digitális lázmérő ntc-jét majd egy hosszabb kábelre erősitettem (ugyanúgy, ugyanazokat az értékeket méri) majd a szellőzőnyillásokon tojás tetejénél mértem 37fok, benyomtam a tojások közé 36,5 fok, a tálca alján pedig 36 fok...:( Gondolom a levegő egyszerűen átbukott a tojások felett, a keltető alja pedig sokkal hidegebb maradt. Most vannak a bujtatóban, megemeltem kicsit a hőmérsékletet hogy a tojás közepe táján legyen 37,2 fok.. a tetején mérve 37,7. hátha..
|
Előzmény: japipapi (21970)
|
|