Csabeszkm
2016.05.15
|
|
0 0
163
|
Szerintem ezzel már minden fórumozó találkozott...
Erdei m3 méterfát hirdetnek 16.000 -18.000 forint körüli áron. Telefonban Tölgy, Gyertyán, Kőris fáról beszélnek. CSAK KEMÉNYFA!! Helyszínre megérkezve látom, hogy 90%-a, ha nem 100%-a fűzfa, nyárfa stb. 100%ban puhafa. Utána jön, hogy elkezdenek alkudozni, hogy hát mennyit adnál érte stb stb....
Gyakorlatilag megállapítottam, hogy kiszállítva, "olcsón" nem lehet keményfát, minőségi keményfát vásárolni.
10-12 ezer lábon egy erdei m3 fa, azt letermeltetni még kb 4 ezer forint /m3. Kiszállítás stb min. 20 ezer forint. Erdőszélen, erdei utakról saját erővel elhordani tűzifát nyilván olcsóbb, viszont nem hiszem, hogy minden lakossági vásárló rendelkezik olyan sokszor 4X4-es autókkal amikkel megtudják közelíteni az erdei utakat.
Lényegében, lehet vásárolni olcsón tűzifát, puhafát, gallyfát, botfát stb. De valóban minőségi 1. osztályú tűzifát ami szép átmérő és 100%ban keményfa, azt sehol nem lehet megvásárolni ilyen árakon erdei m3-ben.
S lehet, hogy jönnek majd a kommentek, hogy én vettem ennyiért meg ennyiért. De nekik csak annyit mondanék, hogy igen vásároltál fát, s valószínűleg jól át is lettél verve.
|
|